Kütüphane, Lab. ve Bilişim Hizmetleri

Kütüphane ve Bilgi Merkezi

5000 metrekare kullanım alanına sahip olan Kütüphane ve Bilgi Merkezimiz, 4 adet büyük salon ile 7/24 grup çalışma odalarında aynı anda yaklaşık 850 kişiye hizmet verebilmektedir. Kütüphanemiz 7 gün 24 saat açıktır. Kütüphanemizde internet merkezi, grup çalışma odaları, dinlenme alanı, kafeterya ve sosyal kullanım alanları bulunmaktadır. Kütüphanemizde, kullanıcılarımızın ödünç ve iade işlemlerini kendi başlarına yapabilecekleri kitapmatikler, kaynak taraması için kullanabilecekleri tarama bilgisayarları, kişisel eşyalarını muhafaza edebilecekleri ödünç dolapları bulunmaktadır. Kütüphanemizin geniş koleksiyonunda; basılı kitaplar, düzenli ve düzensiz (süreli yayınlar) dergiler, arşivlenmiş yerel süreli yayınlar, üniversitemizin yüksek lisans, doktora tezleri ve projelerinin yanı sıra, ULAKBİM-EKUAL kapsamında erişilen ve Kütüphanemiz tarafından satın abonelik yapılan veritabanları bulunmaktadır. Öğrencilerimizin Merkezden en etkin şekilde faydalanabilmeleri için, her eğitim öğretim yılı başında ve dönem içinde ders dışı etkinlikler kapsamında personelimiz tarafından kütüphane oryantasyon eğitimi verilmektedir.

Laboratuvar Olanakları ve Bilişim Hizmetleri

TOBB Mühendislik Laboratuvarı

Üniversitemize Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin desteğiyle kazandırılan TOBB Mühendislik Laboratuvarı, Makine ve İnşaat Mühendisliği bölümlerinin Ar-Ge çalışmalarına ev sahipliği yapmaktadır. Laboratuvar bünyesinde; Malzeme Test Laboratuvarı, Yüzey Araştırma Laboratuvarı, Otomotiv Laboratuvarı, Termodinamik ve Enerji Laboratuvarı, Alaşım Hazırlama Laboratuvarı, Talaşlı İmalat Laboratuvarı, Mekanik ve Makine Elemanları Laboratuvarı, Isı Akışkanlar Laboratuvarı, Sistem Dinamiği ve Kontrol Laboratuvarı, Biyomedikal Mühendisliği Biyomühendislik Laboratuvarı, İnşaat Mühendisliği Geoteknik Laboratuvarı, Yapı Malzemesi Laboratuvarı, Hidrolik Laboratuvarı, Enerji Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (ETUAM), Yenilenebilir Enerji ve Hidrojen Teknolojileri Laboratuvarı yer almaktadır.

Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi

Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezimiz, biyoteknoloji alanında Üniversitemizin ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir konuma gelebilmesi amacı ile kurulmuştur. Merkez bünyesinde; Agronomi Laboratuvarı, Bitki Koruma Laboratuvarı, Biyomalzeme ve Malzeme Mühendisliği Laboratuvarı, Biyoyakıt ve Kimyasal Mühendisliği Laboratuvarı, Doku Kültürü ve Bitki Islahı Laboratuvarı, Eko-Biyoteknoloji Laboratuvarı, Endüstriyel Biyoteknoloji Laboratuvarı, Hayvan Biyoteknolojisi Laboratuvarı, Kanser ve Metabolik Hastalıklar Laboratuvarı ve Moleküler Mikrobiyoloji Laboratuvarı yer almaktadır.

Bilgisayar Laboratuvarları

Üniversitemiz bünyesinde tüm akademik birimlerin kullanabileceği, dördü merkez kampüste,  ikisi ise Bozüyük kampüsünde olmak üzere toplam 6 adet merkezî bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır.

Bilişim Hizmetlerimiz:

• Kablolu ve Kablosuz İnternet Hizmeti
  • Kurumsal Hesap İşlemleri
  • Öğrenci Bilgi Sistemi
  • E-Posta Hesabı Tanımlama
  • Akıllı Kart Sistemi (AKS)
  • Yemekhane Sistemi
  • Ders Dışı Etkinlik Dersi Yoklama Sistemi