Kütüphane, Lab. ve Bilişim Hizmetleri

Kütüphane ve Bilgi Merkezi

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından faaliyetleri yürütülen Kütüphane ve Bilgi Merkezi yaklaşık 5014 metrekare kullanım alanına sahiptir ve 850 kişilik oturma kapasitesi ile 4 büyük salonda hizmet vermektedir.

Kütüphane ve Bilgi Merkezinde ayrıca, toplantı salonları, grup çalışma odaları, dinlenme salonu, fuaye salonu ve sosyal kullanım alanları bulunmaktadır.

Engelsiz kütüphane olarak hizmet vermekte olan Kütüphane ve Bilgi Merkezinin, girişinden tüm salonlarına ve sosyal alanlarına kadar tamamı engelliler için erişilebilir hâle getirilmiştir.

Kütüphanemizde, kullanıcılarımızın ödünç ve iade işlemlerini kendileri sorunsuz ve hızlı bir şekilde yapabilecekleri kitapmatikler, kaynak taraması işlemleri için kullanabilecekleri tarama bilgisayarları, kişisel eşyalarını muhafaza edebilecekleri ödünç dolapları bulunmaktadır.

Kütüphanemiz koleksiyonunda basılı kitap, periyodik abone dergi, arşivlenmiş düzensiz dergi, ULAKBİM-EKUAL kapsamında sağlanan veri tabanı, abone veri tabanı, arşivlenmiş yerel süreli yayın, Üniversitemiz yüksek lisans, doktora tezleri ve projeleri bulunmaktadır.

Ayrıca Bilgi Merkezimizde yer almayan kaynaklar anlaşma dâhilinde bulunan diğer vakıf ve devlet üniversitelerinden temin edilmektedir.

Kütüphanemiz 7 gün 24 saat esasına dayanarak hizmet vermektedir. Ayrıca sınav dönemlerinde öğrencilerimize ikramlarımız bulunmaktadır.

Kullanıcılarımıza her yıl meslek personelimiz tarafından kütüphane oryantasyon eğitimi verilmekte, kullanıcılarımızın yaşadıkları herhangi bir sorunda e-posta, telefon ve bire bir görüşme ile destek sağlanmaktadır.

Laboratuvar Olanakları ve Bilişim Hizmetleri

Laboratuvarlar
Üniversitemiz bünyesinde bütün akademik birimlerin kullanabileceği, dördü Merkez Kampüste ve ikisi Bozüyük Kampüsünde olmak üzere toplam 6 adet merkezî bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır. Laboratuvarların öğrenci kapasiteleri aşağıda belirtilmektedir:

• Merkezi Bilgisayar Laboratuvarı A – 40 öğrenci
• Merkezi Bilgisayar Laboratuvarı B – 60 öğrenci
• Merkezi Bilgisayar Laboratuvarı D – 40 öğrenci
• Merkezi Bilgisayar Laboratuvarı F – 50 öğrenci
• Bozüyük Laboratuvar 1 – 38 öğrenci
• Bozüyük Laboratuvar 2 – 36 öğrenci

Tüm akademik birimler, bilgisayar ve program ihtiyaçlarına göre her eğitim-öğretim döneminde laboratuvarları kullanabilmektedir. Merkez Kampüsümüzde bulunan 4 laboratuvarın her birinde 1 adet IP kamera ve 1 adet kablosuz internet erişim cihazı bulunmaktadır.

Bilişim Hizmetleri:
• Kurumsal Hesap İşlemleri
– Kablolu ve Kablosuz İnternet Hizmeti
– Öğrenci Bilgi Sistemi
– E-Posta Hesabı Tanımlama
– Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) Kullanıcı Hesabı Tanımlama
• İş Araçlarının Temini ve Arıza Bildirimi İşlemleri
– Bilişim Ürünleri Tahsisi
– Teknik Servis Desteği
• Akıllı Kart Sistemi (AKS)
– Yemekhane Sistemi
– Asansör Kullanımı