Sosyal, Kültürel ve Sportif Faaliyetler

Sosyal ve Kültürel Etkinlikler

Üniversitemiz bünyesinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle öğrencilerimizin sosyal yönlerinin gelişmesi sağlanmaktadır. Bu kapsamda; konferanslar, seminerler, çalıştaylar, söyleşiler, paneller, tiyatro gösterileri, konserler, sergiler düzenlenmekte, öğrencilerimizin aktif olarak yer aldığı sosyal sorumluluk projeleri hayata geçirilmektedir. Öğrencilerimizin şehir içi veya dışında katılacakları teknik ve kültürel geziler için gerekli tüm destek Üniversitemizce karşılanmaktadır.

Kurslar

Öğrencilerimizin boş zamanlarını verimli şekilde değerlendirmeleri için Üniversitemiz bünyesinde sportif ve sanatsal kurslar düzenlenmektedir. Öğrencilerimiz; gitar, keman, bağlama, çinicilik, tiyatro, okçuluk, satranç gibi çok sayıda ücretsiz kurs arasından dilediklerini seçerek yeteneklerini geliştirme fırsatı yakalamaktadırlar.

Spor Tesisleri ve Sportif Faaliyetler

Spor tesislerimiz:
  • 3316 seyirci kapasiteli, uluslararası standartlara sahip futbol sahası ve atletizm pisti,
  • 288 seyirci kapasiteli, çok amaçlı Kapalı Spor Salonu (Voleybol, Basketbol, Hentbol, Badminton, Masa Tenisi, Pilates, Aerobik Salonu)
  • 402 seyirci kapasiteli Kapalı Halı Saha
  • Açık Voleybol ve Basketbol Sahası
  • Açık Tenis Kortu
  • Squash Salonu
  • Tırmanma Duvarı
Bahar Şenliği Spor Müsabakaları

Üniversitemiz bünyesinde her yıl düzenlenerek geleneksel hâle gelen Bahar Şenliği Spor Müsabakaları, öğrencilerimiz tarafından yoğun ilgigörmekte olup amacına uygun olarak şenlik havasında icra edilmektedir.

Halı Saha Futbol, Satranç, Kız-Erkek Voleybol, Kız-Erkek Basketbol gibi farklı kategorilerde yapılan spor müsabakaları öğrencilerimizinmoral gücünü yükseltmekte, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmakta ve sosyal kaynaşma sağlayarak iş gücünü arttırmaktadır.

Bisiklet Kullanımı

Üniversitemiz Merkez Kampüsünü baştan sona çevrelemekte olan bisiklet yolu 1522 metre uzunluğa sahiptir. Bisiklet yolunda kullanılmak üzere temin edilen 100 adet bisiklet, ücretsiz olarak öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur.

Sağlıklı Yaşam Merkezi

Üniversitemiz Merkez Kampüsünde uluslararası standartlara uygun Sağlıklı Yaşam Merkezimiz (Fitness Salonu) bulunmaktadır.

Üniversiteler Arası Spor Müsabakaları

Üniversitemiz kuruluşundan itibaren Üniversite Sporları Federasyonunca düzenlenen spor faaliyetlerine katılım sağlamakta olupÜniversitemizin branş bazında katılım sayısı her geçen sene artmaktadır. Üniversitemiz katılım sayısı bazında yakaladığı başarıyı,kazandığı dereceler ile süslemektedir.