Sosyal, Kültürel ve Sportif Faaliyetler

• Squash Salonu
• Tırmanma Duvarı

Bahar Şenliği Spor Müsabakaları
Üniversitemiz bünyesinde her yıl düzenlenerek geleneksel hâle gelen Bahar Şenliği Spor Müsabakaları, öğrencilerimiz tarafından yoğun ilgi görmekte olup amacına uygun olarak şenlik havasında icra edilmektedir.

Halı Saha Futbol, Satranç, Bayan ve Erkek Voleybol, Bayan ve Erkek Basketbol gibi farklı kategorilerde yapılan spor müsabakaları öğrencilerimizin moral gücünü yükseltmekte, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmakta ve sosyal kaynaşma sağlayarak iş gücünü arttırmaktadır.

Bisiklet Kullanımı
Üniversitemiz Merkez Kampüsünü baştan sona çevrelemekte olan bisiklet yolu 1.8 kilometre uzunluğa sahiptir. Bisiklet yolunda kullanılmak üzere temin edilen 100 adet bisiklet, ücretsiz olarak öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur.

Sağlıklı Yaşam Merkezi
Üniversitemiz Merkez Kampüsünde uluslararası standartlara uygun Sağlıklı Yaşam Merkezimiz (Fitness Salonu) bulunmaktadır.

Üniversiteler Arası Spor Müsabakaları
Üniversitemiz kuruluşundan itibaren Üniversite Sporları Federasyonunca düzenlenen spor faaliyetlerine katılım sağlamakta olup Üniversitemizin branş bazında katılım sayısı her geçen sene artmaktadır. Üniversitemiz katılım sayısı bazında yakaladığı başarıyı, kazandığı dereceler ile süslemektedir.

Sosyal ve Kültürel Etkinlikler

Üniversitemiz, eğitim-öğretim ve bilimsel çalışmaların yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklere de büyük önem vermektedir.

Bu kapsamda öğrencilerimize yönelik olarak:
Konferans, seminer, panel, sempozyum, söyleşi gibi bilimsel toplantılar; gösteri, sergi, tiyatro, bahar şenliği, teknik veya kültürel geziler, sosyal sorumluluk projeleri ve kurslar gibi çok sayıda sosyal ve kültürel etkinlik gerçekleştirilmektedir.

Bu doğrultuda, öğrencilerin ilgi alanlarına göre ders dışı boş zamanlarını değerlendirmek, dinlenme ve eğlenme alışkanlığını kazanmalarını sağlamak ve onları güzel sanatlarla ilgili etkinliklere katılmaya yönlendirmek amacı ile kültür ve sanat faaliyetlerinde programlı çalışmalar gerçekleştirilmektedir.

Öğrencilerimizin talebi doğrultusunda çalışma alanları ile ilgili diğer kurum ve üniversitelerde gerçekleştirilen sempozyum, panel, söyleşi, konferans, seminer gibi bilimsel toplantılara, bireysel veya grup hâlinde katılımları için gerekli tüm destek Üniversitemizce sağlanmaktadır.

Üniversitemiz Merkez Kampüsünde bulunan çok amaçlı toplantı, konferans ve seminer salonları, her türlü bilimsel ve kültürel faaliyete ve toplantıya ev sahipliği yapmaktadır.

Kurslar
Üniversitemiz öğrencilerinin boş zamanlarını iyi değerlendirmek, yeni ilgi alanları kazanmalarına imkân sağlamak, yeteneklerinin, kişiliklerinin sağlıklı ve bilinçli gelişmesine fırsat verecek hizmetler sunmak; öğrencilerimize birlikte düzenli ve disiplinli çalışma, dinlenme ve eğlenme alışkanlıkları sağlamak amacıyla ücretsiz faaliyetler gerçekleştirilmektedir.

Üniversitemizde gitar, keman, bağlama, okçuluk, tiyatro gibi çeşitli sportif ve sanatsal branşlarda ücretsiz kurslar düzenlenmektedir.

Akıllı Kart Sistemi

Üniversitemiz bünyesinde Akıllı Kart Sistemi ile öğrencilerimiz, öğrenci kimlik kartlarına bakiye yükleyerek Üniversitemizin yemekhaneleri, Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Spor Kompleksinden aktif bir şekilde faydalanabilmektedir. Akıllı kart kullanım alanları gün geçtikçe arttırılmaktadır.