Sosyal, Kültürel ve Sportif Faaliyetler

Spor Tesisleri ve Sportif Faaliyetler

Spor tesislerimiz:

• 3300 seyirci kapasiteli, uluslararası standartlara sahip futbol sahası ve atletizm pisti
  • 300 seyirci kapasiteli, çok amaçlı kapalı spor salonu
  • Uluslararası standartlarda, 12 metre yüksekliğinde asimetrik tırmanma duvarı
  • 400 seyirci kapasiteli kapalı halı saha
  • Açık voleybol, basketbol sahaları ve tenis kortları
  • Sağlıklı Yaşam Merkezi (Fitness Salonu)
  • Squash Salonu

Bahar Şenliği Spor Müsabakaları

Üniversitemizde her bahar döneminde öğrencilerimize yönelik futbol, basketbol, voleybol ve satranç turnuvaları düzenlemektedir. Bahar şenlikleri kapsamında gerçekleşen ve artık geleneksel hale gelen bu turnuvalarda, öğrencilerimiz fakülte ve bölümlerinin takımlarında yer alarak geride kalan yılın yorgunluğunu atmaktadır.

Bisiklet Kullanımı

Merkez kampüsümüzde, öğrencilerimizin kullanımına ücretsiz olarak sunulan 100 adet bisiklet bulunmaktadır. Öğrencilerimiz, bu bisikletleri diledikleri gibi kullanabilmekte ve kampüsümüzü çevreleyen bisiklet yoluyla yerleşke içi ulaşımlarını sağlayabilmektedir.

Sosyal ve Kültürel Etkinlikler

Üniversitemiz bünyesinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle öğrencilerimizin sosyal yönlerinin gelişmesi sağlanmaktadır. Bu kapsamda; konferanslar, seminerler, çalıştaylar, söyleşiler, paneller, tiyatro gösterileri, konserler, sergiler düzenlenmekte, öğrencilerimizin aktif olarak yer aldığı sosyal sorumluluk projeleri hayata geçirilmektedir. Öğrencilerimizin şehir içi veya dışında katılacakları teknik ve kültürel geziler için gerekli tüm destek Üniversitemizce karşılanmaktadır.

Kurslar

Öğrencilerimizin boş zamanlarını verimli şekilde değerlendirmeleri için Üniversitemiz bünyesinde sportif ve sanatsal kurslar düzenlenmektedir. Öğrencilerimiz; gitar, keman, bağlama, çinicilik, tiyatro, okçuluk, satranç gibi çok sayıda ücretsiz kurs arasından dilediklerini seçerek yeteneklerini geliştirme fırsatı yakalamaktadırlar.